Program


DAG 1.

På ankomstdagen startar vi med en gemensam lunch. Därefter presentera vi hästarna och vårt sätt att hantera grabbarna. Detta för att maximera ridupplevelsen. Vi kommer att jobba tillsammans med hästarna i olika övningar för att ni ska lära känna varandra och för att du som ryttare ska etablera ditt ledarskap över hästen för de kommande sju dagarna. Vi kommer att se över, trimma och packa både din och hästens utrustning så att vi är klara för avfärd dag två. Vi avslutar med middag och en schysst bastu innan vi somnar för att starta tidigt nästa dag.

Lunch: Grillad burgare på viltkött med Pimento cheese på Västerbottenost, serveras i bröd.
Middag: Gravat renkött serveras på rågbröd med persiljerot, jordärtskocka och toppas med löjrom.
Halstrad lokal fisk (Harr, Öring, eller Röding efter tillgång) med dill och kapris, stuvad potatis.

 


DAG 2.

Vi startar tidigt med att transportera hästarna, utrustningen och oss själva till startplatsen vid Storforsen – norra Europas största obundna vattenfall. Vi sadlar på och ger oss iväg på det första benet mot CowCamp. Beroende på vägval tillbringar vi 6-10 timmar i sadeln och tillryggalägger 25-45 kilometer. Benet går på skogbevuxna sandhedar invid Varjisån i obanad terräng och på stigar. CowCamp är en boplats med tältkåtor och eldstad utanför ranchen. Väl framme tar vi hand om hästarna, ställer iordning vårt nattläger och lagar kvällens middag. CowCamp ligger vackert beläget vid Varjisåns strand med en trolsk pelarsal av furor som når till himlen.

Frukost: Det behövs energi för dags äventyr. Det serveras kokkaffe, ägg i någon form ost, pålägg av olika slag fil, yoghurt müsli och inte att förglömma Jokkmokkskorv, en delikatess av sällan skådat slag.
Lunch: Färsk vildsvinskorv i tunnbröd med surkål senat och ketchup.
Middag: Norrlandsdelikatesser, Torrkött, renhjärta, ost, viltkött, med tunnbröd. Grillad majskyckling med potatissallad med twist.


DAG 3.

Nu ställer vi mulen mot The Northen Camp, en urgammal flottarkoja, där flottarna övernattade i samband med (som namnet antyder) timmerflottning fram till mitten av 1960-talet. Benet tar ca 6-10 timmar att rida beroende på vägval. Vi rider 30 till 50 kilometer. Terrängen erbjuder ridning i hedland över åar och bäckar.

Frukost: Se ovan
Lunch: Pannkaka med fläsk och lingon.
Middag: Varmrökt lax (öring, röding) på tunnbröd med pepparrotskräm. Älg Boeuf bourguignon med potatis och grönsallad.


DAG 4.

Efter natten i The Northen Camp vänder vi vår nordliga tur och beger oss sydost tillbaka till CowCamp. Denna dag strävar vi efter ganska kort ridning tillbaka till CowCamp. 4-5 timmar med 20-30 kilometer. Detta för att ladda för kommande dag som kommer bli extra LÅÅNG och krävande. Vi rider i hedland med vacker tallskog.

Frukost: Se ovan
Lunch: Sovastortilla med dressing på sardeller och tomater.
Middag: Sloppy Joe på bröd med tillbehör. Stekt västerbottenost med hjortronmylta.


DAG 5.

Vi stiger upp tidigt för att ta oss an det längsta benet på trailen. En lång, lång dag i sadeln. Målet är HiddenBeaverCamp som fått sitt namn efter en svårfunnen bäverhydda. Lägret ligger strax ovanför Stockforsälven. Vi kommer att vattna hästarna ordentligt i älven och den som vill tar ett bad. Vi rider minst 75 kilometer på skogsvägar, genom samhälle, över berg, myrar och elände. och tillbringar inget under 10 timmar i sadeln.

Frukost: Se ovan
Lunch: Palt, fläsk och lingonsylt.
Middag: Lobsterroll på rökt sik. ”Världens bästa Chili” (googla och kolla in receptet) med tillbehör och Tequila.


DAG 6.

Efter en god natts sömn styr vi nu mot The CAMP där vi efter fyra nätter på renskinn möts av Udda Äventyrs huvudcamp med stugor, sadelkammare, kök och vedeldad bastu. Vi svalkar oss i Bränntjärns mjuka vatten och samlas kring lägerelden och tänker tillbaka på vad vi hittills upplevt. Dagens ben tar minst 3-7 timmar och vi rider minst 30 km beroende på vägval.

Frukost: Se ovan
Lunch: Gurpi med tillbehör (samisk specialitet på rökt/saltad renfärs)
Middag: Toast på kräftor, majonäs, gurka och dill. Brännbergare (vår egen Vallenbergare) med tillbehör.


DAG 7.

Innan vi på den sjunde dagen vänder hemåt till Ranchen passar vi på att prova skickligheten hos både ryttare och hästar i Uddas trailbanor. Sista benet tillbaka till Ranchen tar ca 3 timmar. Väl tillbaka på Ranchen avslutar vi med att släppa ut hästarna till flocken i hagen. Vi tar hand om utrustningen för en sista gång. Du har varit med om The 7-day True Trail 2018, en Swedish Lapland Xtreme by Udda Äventyr. Vi beräknar att vara färdiga med allt på ranchen kl.17.30.

Frukost: Se ovan
Lunch: Palt eller pannkaka med lingonsylt.
Middag: Buffé på allehanda goda grejer.


 

Swedish Lapland Xtrem by Udda Äventyr

Läs om 2018! Längta efter 2019…


The 7-day true trail 26/6 – 2/7 2018

 

The 7-day True Trail 2018 med Udda Äventyr är ingen vanlig ridning. Det är en extremt häftig ridning på ca 260 kilometer rakt ut i den norrländska vildmarken. Har vi tur ser vi både älg, ren och kanske en och annan björn.

Vi kommer att sova ute i tältkåtor, laga vår mat över öppen eld och dricka gott. Vi kommer att bada och tvätta våra kläder i källvatten, vi kommer att berätta historier och diskutera livets väsentligheter tillsammans vid lägerelden innan vi somnar under midnattssolen. Nej, Swedish Lapland Xtrem 7-day True Trail by Udda Äventyr är ingen vanlig ridning. Vi erbjuder dig, förmodligen, den bästa ridningen du upplevt. Men den kommer att ställa krav på dig som ryttare. Du måste kunna rida och hantera din häst. Du måste vara i fysisk form för rida 10-12 timmar per dag och du måste ha rätt inställning och attityd för att hålla humöret uppe. Om du har det som krävs, är du grymt välkommen.

The Ranch
I Stockfors, 12 km utanför Älvsbyn i Norrbotten ligger The Logg Rapid River Ranch, i dagligt tal kallad The Ranch eller Ranchen kort och gott.

Här lever och bor hästarna (grabbarna) när de inte är ute i skogarna på uppdrag. De är alla varmblod med stora hjärtan och viljan att bära ryttaren ut på udda äventyr. Grabbarna lever i flock året runt och känner varandra väl. De är erfarna och skolade westernhästar för att levererade bästa ridupplevelsen för dig som gäst. Du kommer att få ansvar för en häst. Det är din häst som du under hela turen rider, sköter och tar hand om på bästa möjliga sätt.

Pris
18 000 kr exklusive moms.


Har du det som krävs, hör av dig/er till contact@uddaaventyr.com

Boka nu


Bildgalleri